Hoop op behoud bushaltes

14 januari 2016 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Er gloort hoop voor de twee bushaltes langs de Kruisweg in Hoofddorp die dreigen te moeten verdwijnen door de komst van een nieuwe halte bij de Geniedijk. De PvdA heeft aangekondigd vandaag tijdens de raadsvergadering een motie in te dienen, waarin wordt voorgesteld om buslijn 161 over de Kruisweg te laten rijden. In dat geval zouden de beide haltes kunnen worden behouden.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer reageerde dinsdag niet afwijzend op het voorstel van de PvdA. Volgens hem zou deze optie serieus moeten worden onderzocht. "Volgens mij zitten er wel plussen en minnen aan dit voorstel. We gaan kijken of een meerderheid van de raad ervoor is."

Het idee van de PvdA is om naast de snelle buslijn 340 van R-Net de minder snelle bus 161 naar Zwanenburg over de Kruisweg te laten rijden. In dat geval zouden de haltes bij de RK-kerk en bij Houtwijkerveld gewoon kunnen blijven.

De twee bushaltes aan de Kruisweg houden de gemoederen in de omliggende buurten al enige tijd bezig. Inwoners zijn bang dat ze veel slechter af zijn met de komst van de nieuwe halte en het opheffen van de bestaande haltes. Er is een actiecomité in het leven geroepen die via internet ruim 2.000 handtekeningen heeft verzameld van tegenstanders. Deze handtekeningen worden vanmiddag tijdens de raadsvergadering overhandigd aan burgemeester Theo Weterings.

Het comité schreef vorige week een brandbrief aan het college waarin nog eens wordt bepleit om alle veranderingen niet door te laten gaan. B en W hebben deze week al geantwoord met de boodschap dat de nieuwe bushalte niet meer is tegen te houden. Sterker nog: de halte wordt op dit moment aangelegd en daardoor is de Kruisweg tijdelijk afgesloten. Het college zegt voorstander te zijn van de nieuwe halte, omdat deze uiteindelijk meer busreizigers oplevert.

B en W zeggen in de brief bereid te zijn om mee te denken over een alternatieve bestemming voor de bestaande haltes, bijvoorbeeld voor de Meertaxi. "We willen graag overleg met het comité om het leed voor de omgeving zoveel mogelijk te verzachten", zo zei wethouder Reneman deze week.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie