Sterrenchefs koken bij Vrienden van Marktzicht voor het goede doel

Algemeen

HOOFDDORP Bij restaurant Vrienden van Marktzicht bereiden Nederlandse topkoks op 1 februari een exclusief zesgangendiner waarvan de opbrengst ten goede komt aan CliniClowns. Initiatiefnemer van 'Sterrenchefs koken voor CliniClowns' is Wouter Faber, kok bij Vrienden van Marktzicht. Maar liefst zeven sterrenchefs heeft hij bereid gevonden mee te doen. Onder hen meester-kok Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob uit Santpoort en Pascal Jalhay, voormalig topchef van restaurant Vermeer in Amsterdam.

Het idee voor Sterrenchefs koken voor CliniClowns is ontstaan door zijn Facebookpagina Culinaire Inspiratie. Wouter Faber: "Gerenommeerde topkoks delen daar hun culinaire creaties. Het is bedoeld als inspiratie. Iedereen kan er nieuwe ideeën opdoen. Op een gegeven moment dacht ik: 'wat zou het leuk zijn als ik een aantal topkoks kan samenbrengen voor een goed doel.'" Er bleek voldoende animo voor en ook Iris en Joffrey Daamen, eigenaren van Vrienden van Marktzicht, vonden het een geweldig plan. Zo is het balletje gaan rollen. Faber, zelf vader, koos voor CliniClowns omdat hij met zijn actie een zo groot mogelijke groep kinderen wilde bereiken die een extra steuntje in de rug wel kan gebruiken. "Met CliniClowns kunnen we voor alle zieke kinderen iets betekenen."

VERRASSING De sterrenchefs bereiden ieder een dinergang. Wat de gasten kunnen verwachten op het Sterrenchefs koken voor CliniClowns-menu blijft een verrassing tot de avond zelf. Als zijn initiatief enthousiast wordt ontvangen, is de kans groot dat Wouter Faber volgend jaar opnieuw een 'Sterrenchefs koken voor' organiseert.

Benefietdiner Sterrenchefs koken voor CliniClowns, 60 personen, maandag 1 februari, aanvang: 18.00 uur, menuprijs: euro 150. Een beperkt aantal plaatsen is nog beschikbaar. Reserveren via tel.: 023 576 7107, Vrienden van Marktzicht, Marktplein 31, 2132 DA Hoofddorp.

advertentie
advertentie