Ruim 2200 handtekeningen voor behoud bushaltes

14 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Burgemeester Weterings heeft donderdag tijdens de raadsvergadering een petitie met ruim 2200 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners die tegen het opheffen van twee bushaltes op de Kruisweg zijn. De handtekeningen zijn ingezameld door het actiecomité Behoud bushaltes lijn 340 dat zich hard maakt voor het voortbestaan van de haltes.

Bewoners van de omliggende wijken van de haltes bij Houtwijkerveld en bij de rooms-katholieke kerk zijn erg ontevreden over het schrappen van beide haltes. Vooral ouderen zouden nu een stuk verder moeten lopen naar de nieuwe halte bij de Geniedijk die op dit moment wordt aangelegd.

De fractie van de PvdA heeft een plan bedacht om beide haltes te behouden. Als de snelle bus 340 de haltes niet meer aandoet, kan de lijn 161 dat mogelijk wel. De PvdA heeft donderdag een motie ingediend om deze optie te onderzoeken. Andere partijen waren enthousiast over het initiatief.

Wethouder Derk Reneman zei bereid te zijn onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het behoud van de haltes. Hij gaf aan binnen twee maanden aan de raad te melden wat dit onderzoek heeft opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie