Carniflora VCH Dames 1 met droomstart nieuwe jaar in

15 januari 2016 om 00:00 Sport

Voor de volleybaldames van Carniflora VCH is het jaar goed begonnen.

De laatste wedstrijd van de 1e helft van het seizoen werd zaterdag 9 januari gespeeld, uit, tegen koploper vv Amsterdam.

De stand was wat vertekend door het ongelijk aantal wedstrijden wat beide teams hadden gespeeld en in theorie stond VCH er beter voor met slechts 3 verloren sets tegen 5 voor vv Amsterdam.

Het onderlinge duel was dan ook een spannende strijd waarbij duidelijk werd dat het kampioenschap tussen deze 2 teams zal gaan, onvoorziene omstandigheden daargelaten. Amsterdam wist een 2-0 voorsprong te nemen, waarbij set 2 met de uitzonderlijke cijfers van 32-30 werd gewonnen. Daarna lag het initiatief bij VCH en kon de 5e set met een overtuigende 9-15 worden binnengesleept en daarmee de 2-3 winst.

Op woensdag 13 januari stond de thuiswedstrijd tegen vv Utrecht op het programma. Van Utrecht werd eerder dit seizoen al gewonnen maar toen moest toch een set worden afgestaan.

De wedstrijd werd gestart met de basis Rianne, Mirthe, Christa, Sabine, Manon, Lidwien en libero Sandra. VCH kon de hele wedstrijd domineren met veel servicedruk, goede aanvallen op zowel midden als buiten en ook de blokkering van Christa en Lidwien leverde de nodige punten op.

Met de setstanden 25-18, 25-14, 25-14 en 25-19 konden de dames uit Utrecht weer terug naar huis.

Toen ook nog bekend werd dat vv Amsterdam dinsdag een set had laten liggen tegen de Spuyt was de stemming natuurlijk opperbest.

Gewonnen van de koploper, vervolgens 4-0 winst en de grootste concurrent laat een set liggen: beter kan je het jaar niet beginnen.

De volgende thuiswedstrijd, in de FBK-hal, is op woensdag 20 januari om 20:00 tegen Wilhelmina