Onrust over speeltoestel in Getsewoud

15 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Bewoners van Palmestein in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep zijn zo kwaad over een recent geplaatst speeltoestel dat ze het vertrouwen in de gemeenteraad hebben opgezegd. Dat zei CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee donderdag tijdens het Vragenuur van de gemeenteraad.

Sedee zei kort ervoor een e-mail van de bewoners te hebben gekregen waarin zij hun onvrede laten blijken. Voornaamste bezwaar is dat je vanaf het speeltoestel rechtstreeks in de slaapkamers van omliggende woningen kan kijken. Daardoor moeten altijd de gordijnen dicht. Er is veel overlast, zei de fractieleidster van het CDA.

Het CDA stelde al eerder schriftelijke vragen over de procedure die tot de plaatsing van speeltoestellen in Getsewoud heeft geleid. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water herhaalde donderdag dat daar volgens haar niks mee is geweest. Buurtbewoners hebben kunnen meebeslissen over wat er in hun straat werd geplaatst, aldus de wethouder.

Mariëtte Sedee vond dat er wel veel mis is gegaan. Zij stelde wethouder Steffens zelf te gaan kijken in Palmestein om te kijken waar de bewoners zo boos over zijn. De wethouder nam die uitnodiging aan. Zij zei ook dat er na half december geen meldingen zijn over overlast in Palmestein. Sedee zei dat dit logisch is, omdat de betrokken bewoners er totaal geen vertrouwen meer in hebben dat er maar iets verbetert aan de situatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie