Voorzitter enquêtecommissie: zoveel mogelijk verhoren openbaar

15 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De enquêtecommissie van de gemeenteraad die onderzoek doet naar de verplaatsing van het honkbalstadion streeft ernaar om zoveel mogelijk verhoren in het openbaar te houden. Dat zei voorzitter Henk Kuipers donderdag tijdens de raadsvergadering op vragen van fractievoorzitter Rinus Beusenberg van SRH.

Beusenberg had in HCnieuws gelezen dat de verhoren van de enquêtecommissie gedeeltelijk openbaar en ook voor een deel niet openbaar zullen zijn. Volgens hem is dat geen goede zaak. "We hebben het niet over niks. Inwoners hebben er recht op om te weten wat er precies is gebeurd." Beusenberg doelde met name op het horen van de oud-wethouders Michel Bezuijen, Jeroen Nobel en Arthur van Dijk.

Henk Kuipers kon het raadslid niet helemaal geruststellen. De commissie gaat weliswaar voor zoveel mogelijk openheid, maar Kuipers kon geen garanties geven.

Het is nog onbekend wanneer de verhoren worden gehouden. De commissie buigt zich eerst over de vragen die straks worden gesteld, waarna die ter goedkeuring aan de raad worden voorgelegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie