Gemeenteraad unaniem voor motie over buslijnen Kruisweg

15 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeenteraad heeft donderdag de motie over een onderzoek naar de optie om buslijn 161 over de Kruisweg in Hoofddorp te laten rijden gesteund. Als dat plan doorgaat, zouden de haltes bij de rooms-katholieke kerk en Houtwijkerveld behouden kunnen blijven.

Het idee om de beide haltes van de ondergang te redden was afkomstig van de PvdA. Alle fracties schaarden zich donderdag achter het initiatief van de sociaal-democraten. Eerder tijdens de vergadering ontving burgemeester Weterings ruim 2.000 handtekeningen van het actiecomité die de bushaltes niet kwijt wil.

Op dit moment wordt nabij de Geniedijk een nieuwe bushalte aangelegd voor de snelle bus 340 van R-Net. Als die halte klaar is, worden de genoemde andere haltes afgestoten. De Stadsregio Amsterdam (SRA) heeft hiertoe besloten om de doorstroming van het busvervoer te verbeteren.

De PvdA bedacht dat de bedreigde haltes in bedrijf kunnen blijven als er een andere buslijn langs komt. Dat zou lijn 161 kunnen zijn. Wethouder Derk Reneman zegde donderdag toe een en ander te onderzoeken en ook naar andere opties te kijken om gedupeerde busreizigers uit de omgeving van de haltes tegemoet te komen. Hij beloofde binnen twee maanden met de uitkomst van dat onderzoek te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie