http://www.dementia-app.nl/

15 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

De gastspreker van het Alzheimer Café op dinsdag 26 januari is de heer Pieter Hasenaar, één van de bedenkers en ontwerper van de dementia-App.

Het thema van deze avond is: Hoe kan de dementia - App behulpzaam zijn om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen?

De dementia- App is ontstaan vanuit de behoefte om mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers te voorzien van informatie. Het is een hulpmiddel bij het geven van zorg en kan kan vergoed worden door de zorgverzekering. Pieter Hasenaar zal een presentatie houden en vertellen hoe vernieuwend dit ondersteuningsmiddel is. Hij zal demonstreren dat mantelzorgers met deze App de agenda van de gebruiker kunnen bijhouden, zodat de man of vrouw met dementie ieder moment kan zien wat er die dag aan de orde is.

Pieter zal demonstreren hoe mantelzorgers een digitaal fotoboek kunnen aanleggen en hoe zij door middel van beeldbellen eenvoudig en geregeld contact kunnen hebben. Ook zijn er allerlei extra mogelijkheden om - ter plekke of op afstand - een fotoalbum door te bladeren of een spelletje te spelen.

De dementia -App kan een belangrijke aanvulling zijn op de fysieke hulp van mantelzorgers aan mensen met dementie.

Het Alzheimercafé vindt plaats in Zorgcentrum de Meerstede,

Burgemeester Pabstlaan 260 te Hoofddorp van 19.30 uur tot 21.00 uur.

De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden.

U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen.

De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Inlichtingen: Voor vragen of meer informatie kunt u bellen met de coördinator van de Alzheimer Café 's regio Amstelland en Meerlanden : 06- 53766851

e-mail : inlichtingen@gmail.com Twitter : @ ACHoofddorp

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie