George & Eran lossen Wereldvrede op in Het Oude Raadhuis

16 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Na het succesvolle en door pers en publiek alom geprezen deel I van 'George & Eran lossen wereldvrede op' zijn de Syrische Hollander en de Israëlische Nederlander terug met deel II! De oorlog in Syrië laait heviger op dan ooit, het conflict in Israël lijkt onoplosbaar. 'Deel II' kan los bekeken worden van deel I en is te zien op vrijdag 29 januari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

In deze muzikale conflictkomedie slaan de twee vrienden opnieuw de handen ineen om voor eens en voor altijd de wereldvrede op te lossen. Als Mozes en Mohamed nemen zij de problemen van de mensheid en hun volkeren op hun schouders. Moedig en optimistisch zoals voorheen. Hun oplossingen zijn talrijk, hun wilskracht is sterk. In deze humorvolle voorstelling die van de pers maar liefst vier sterren kreeg, gaan de twee vrienden niets uit de weg. Conflicten, vooroordelen en wederzijdse verwijten komen aan het licht in geestige, soms nietsontziende dialoogjes. Met hun held Hamlet in het achterhoofd en de wereldvrede voor ogen, gaan ze samen met veel flair, vaart en grappen de strijd aan met het conflict, zichzelf en elkaar. Want: de bereidheid is alles, de rest is stilte.

Theater RAST is een intercultureel theatergezelschap waarin acteurs en theatermakers uit Nederland, België en Turkije samenwerken. Theater RAST wil de veranderende samenleving weerspiegeld zien op het toneel en bij het publiek. Zij toont een verhaal vanuit vertrouwde maar ook vanuit onverwachte invalshoeken, die vanzelfsprekend intercultureel, sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. De theaterproducties van RAST zijn een mix van tekst, muziek, zang, opera, stand up en vertelkunst.

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 29 januari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie