Klippenholm geeft kinderen leuke verjaardag

18 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Basisschool Klippeholm deed met nog 180 basisscholen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert 285 Verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job. En in ruil voor en inzamelactie ontvangt school ook een cadeau. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Door mee te doen aan de scholeninzamelactie helpen de leerlingen andere kinderen via Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Wecycle wil verbinden en is daarom graag betrokken bij lokale initiatieven. Het is goed dat kinderen leren om e-waste niet weg te gooien maar in te leveren en het is mooi dat zij via onze scholeninzamelactie andere kinderen een leuke verjaardag bezorgen. Jarige Job organiseert dit en wij dragen ons steentje hieraan van harte bij."

EDUCATIE Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak maar ingeleverd moet worden voor recycling. Elke basisschool in Nederland heeft daarom toegang tot de educatieve materialen van Wecycle. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse inzamelactie. Afgelopen jaar hebben meer dan 180 scholen zo'n 15.000 kleine elektrische apparaten ingezameld (2014: 12.500). Wecycle laat deze apparaten voor bijna 80 procent recyclen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie