18 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

UITNODIGING 18 januari 2016

Voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale

Op zaterdag 6 februari organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2016 in de Podiumzaal van Pier K (ingang via de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale). Het ochtendprogramma begint om 10:00 uur t/m 13:00 uur en het middagprogramma om 14:00 uur t/m 16:30 uur. De wedstrijd is toegankelijk voor de deelnemers en hun genodigden.

In Noord-Holland hebben ruim 300 scholen hun 'voorleeskampioen van de school' aangemeld voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Op zaterdag 6 februari treden de voorleeskampioenen van 21 basisscholen in gemeente Haarlemmermeer voor het voetlicht. De kinderen zijn afkomstig uit groep 7 en 8 en wonnen op hun school de Voorleeswedstrijd. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek en strijden daarmee om een plek in de kwartfinale. Wie doorgaat naar die volgende ronde ligt in de handen van een deskundige jury.

De kwartfinale vindt plaats op 16 maart in De Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Voor meer informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd kunt u terecht op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Meer informatie over de lokale voorronde in de Bibliotheek Haarlemmermeer kunt u verkrijgen bij:

Margreet Spit

Coördinator Nationale Voorleeswedstrijd De Bibiliotheek Haarlemmermeer

06-24828422

margreetspit@gmail.com

www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie