Gemeente gaat ambities van Park21 nader onderzoeken

21 januari 2016 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP De gemeente gaat onderzoeken of de ambitieuze plannen voor Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep kunnen worden aangepast. Dat heeft wethouder Tom Horn deze week gezegd tijdens het wekelijkse gesprek met de pers.

Horn benadrukte dat de gemeente nog steeds uitgaat van een riant recreatief park dat dagelijks veel bezoekers moet trekken. Er wordt wel onderzocht of sommige onderdelen niet anders of goedkoper kunnen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de beoogde recreatieplas in deelgebied 2. De gemeente heeft daarover al eerder een overeenkomst gesloten met het hoogheemraadschap van Rijnland. Onderzocht wordt nu of de recreatieplas niet kan worden vervangen door een ander duurzaam watersysteem.

Horn: "De recreatieplas is geen doel op zich. Het gaat ons om een nieuw watersysteem in het gebied. Misschien kan dat wel op een heel andere manier worden bereikt. Dat gaan we nu onderzoeken. Ik zeg niet dat de plas er niet meer komt, maar het is mogelijk dat die wordt geschrapt." Volgens de wethouder heeft Rijnland ingestemd met een onderzoek naar aanpassing van het plan.

Tom Horn sprak over een 'pas op de plaats' wat sommige plannen betreft. Dat geldt ook voor het agrarische deel van Park21. Er zijn daar al wat ontwikkelingen in gang gezet, maar de gemeente is met de betrokken agrariërs in gesprek over hoe nu verder.

Al eerder was besloten om een groot themapark in Park21 aan te leggen. Als thema is 'Holland' gekozen. Een consortium van bedrijven gaat dit concept het komende half jaar uitwerken. Wethouder Horn verwacht in komend najaar meer duidelijkheid hoe dit themapark eruit gaat zien. Hij heeft er vertrouwen in dat het park duizenden bezoekers per dag kan trekken, zowel buitenlandse toeristen als Nederlandse dagjesmensen. Amsterdam raakt langzaam maar zeker overvol met toeristen en een alternatieve attractie in Haarlemmermeer is daarom meer dan welkom, aldus Horn.

De wethouder noemde het logisch dat je zo'n ambitieus en langlopend project als Park21 soms moet aanpassen. Deelgebied 1 is met het nieuwe honkbalstadion, natuur en fietspaden wel nagenoeg afgerond. De wethouder stelt tevreden vast dat er volop gebruik wordt gemaakt van dit nieuwe gebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie