Unieke duurzame bio uitvaartkisten

21 januari 2016 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP 's Werelds eerste volledige biodegradeerbare uitvaartkisten zijn onlangs geproduceerd en nieuw op de markt. De kist is een ecologische designkist die wat betreft materiaal en vormgeving aansluit op de wensen van deze tijd. Steeds meer mensen maken immers bewuste keuzes, ook als het een uitvaart betreft.

De tot nu toe meest gebruikte kist bevat vervuilende materialen als spaanplaat, lijm en metaal. De Onora kist is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals mais. Deze materialen zijn verwerkt in bioplastic dat als grondstof dient voor de Onora uitvaartkist. Bioplastic vergaat volledig in de grond en verbrandt schoon.

De productiemethode van de nieuwe uitvaartkist is totaal anders dan gebruikelijk. Zowel de deksel als de bodem zijn gevormd door middel van spuitgieten. Hiervoor zijn twee mallen gebruikt die elk 30.000 kilo wegen. Deze zijn in Nederland ontworpen, in China gemaakt en per boot terug naar Nederland getransporteerd. Net als de mallen werd ook het materiaal volgens eigen specificaties door nauwe samenwerking tussen Dunweg en Onora ontworpen en samengesteld.

Kwaliteit staat voorop

Naast de primeur van een uitvaartkist uit bioplastic, betreft de kist het eerste grote product gemaakt uit dit materiaal. Tijdens de voorbereidingen naar de productie toe is er daarom veel zorgvuldigheid betracht om kwaliteit te waarborgen en zijn de grondstoffen en kist uitgebreid getest. Dit heeft er toe geleid dat de kist voldoet aan de eisen die de wet aan een kist stelt en de praktische zaken waar een uitvaartondernemer mee te maken krijgt. Zo is de kist ook geschikt voor crematie.

SAMENWERKING Het jonge bedrijf Onora werkt nauw samen met het gerenommeerde Dunweg Uitvaartzorg. Dunweg bestaat al sinds 1911 maar heeft de ambitie zich te blijven ontwikkelen. Beide partijen hebben elkaar gevonden in de zorg voor onze leefomgeving en het inspelen op de vraag naar vernieuwing. Dunweg heeft geholpen bij de ontwikkeling van de kist en mede de testen uitgevoerd. Dunweg verzorgt de distributie van de kisten in Nederland. Meer informatie kunt u vinden op www.onorawarehouse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie