Nieuwe evenementen in SportPlaza de Estafette

21 januari 2016 om 00:00 Algemeen

NIEUW-VENNEP SportPlaza Experience en SportPlaza Insperience zijn nieuwe en uitdagende evenementen die dit jaar voor het eerst door SportPlaza de Estafette georganiseerd worden. "De opbrengst van de vrijwillige bijdragen gaat naar een goed lokaal doel. We vinden het belangrijk om te laten zien dat we een band hebben met de samenleving," verduidelijkt directeur Peter Barentsen.

"Ook willen we wat extra's doen voor onze leden," vertelt coördinator SportPlazaClub Justo Gonzalez. "Voor hen is deelname gratis. Niet-leden zijn overigens ook welkom. Bovendien zal er bij elke activiteit een donatiepot aanwezig zijn voor een nog nader te bepalen goed doel. In december hadden we een spinning-marathon voor het Adamas Inloophuis."

EXPERIENCE De aftrap van de Experience-activiteiten wordt 20 maart gegeven met een drie uur durende zumba-marathon van 13 tot 16 uur. Daarna volgt op 23 mei een Move-Fit Challenge in de grote sporthal waar deelnemers uitgedaagd worden om verschillende hindernissen te nemen. "Springen, kruipen, klimmen en opdrukken. Het heeft veel weg van bootcamp," vertelt Gonzalez. "Het is cardio- en krachttraining ineen, maar wel op een leuke manier. Heel spelenderwijs."

Na de zomervakantie op 11 september volgt de SportPlaza Triatlon die in samenwerking met de Triatlon Vereniging Haarlemmermeer georganiseerd wordt. Fietsen, hardlopen en zwemmen voor een goed doel. En op 10 december wordt afgesloten met een spinningmarathon voor de liefhebbers. En verder voor iedereen die kennis wil maken met spinning. Gonzalez: "We willen ons blijven ontwikkelen als het gaat om bewegen en sporten."

INSPERIENCE Insperience richt zich meer op het geven van voorlichting om gezond te blijven. Tijdens de workshop Voeding en Diëtiek op 18 februari wordt uitgebreid het voeding- en eetpatroon onder de loep genomen. Een maand later volgt een workshop Ergonomie, waarbij alledaagse tips worden gegeven om verantwoord te bewegen. En in april ontdekken deelnemers hoe ze de schade kunnen beperken als ze vallen.

"De experience en insperience activiteiten zullen jaarlijks terugkeren," aldus Barentsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie