Woning familie Baars opnieuw getaxeerd

4 februari 2016 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP Jan en Riet Baars hebben eindelijk een beetje meer hoop op een goede afloop gekregen. In opdracht van Rijkswaterstaat is onlangs hun huis opnieuw getaxeerd. "Hier zit de minster achter." 

Nadat eerder de lokale partijen HAP en Onafhankelijk Liberaal zich het lot van de familie Baars hadden aangetrokken, gingen begin december twee Meerse fractieleden van het CDA bij het echtpaar op de koffie. Zij waren vergezeld van hun partijgenoot en lid van de Tweede Kamer Martijn van Helvert. Ook hij schrok enorm van wat hij hoorde, zag én rook. En beloofde in Den Haag actie te zullen ondernemen.

"Want wat hier gebeurt kan echt niet. Door in de Sloterweg geen tunnel maar een viaduct aan te leggen is er een paar miljoen bespaard en nu bakkeleit Rijkswaterstaat over een bedrag van 157.000 euro, het verschil tussen vraag en aanbod. Te gek voor woorden. Dit moet toch te overbruggen zijn zonder dat er zich advocaten over gaan buigen?" was zijn reactie. Van Helvert heeft woord gehouden want perceel Sloterweg 296 is opnieuw getaxeerd.

"Uitstekend nieuws", reageert het Kamerlid. "Ik heb minister Schultz van Haegen verteld van de enorme impact van een weg door je voortuin, een viaduct naast je huis en een geboden schadeloosstelling van slechts 85.000 euro terwijl volgens taxaties het huis 242.000 euro minder waard geworden is. Moet ik Kamervragen gaan stellen of is het anders op te lossen, heb ik haar gevraagd. De minister heeft dus actie ondernomen en dat is een positieve stap. Kennelijk werd er toch getwijfeld aan de eerder gedane taxatie."

Afgelopen vrijdag is het viaduct voor het verkeer opengesteld. Het uitzicht van Jan en Riet Baars is grondig verpest en koplampen schijnen fel de woon- en slaapkamer binnen. De eerste aanrijding heeft al plaatsgevonden. Ze zijn bang voor veel meer ongelukken. "Het is heel onoverzichtelijk. Vrachtwagens kunnen elkaar onder aan de afrit amper passeren en fietsers komen met hoge snelheid naar beneden zeilen. Per brief hebben we de gemeente laten weten dat we ons niet verantwoordelijk voelen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie