Stemmen voor Sporttoppers 2015

4 februari 2016 om 00:00 Algemeen

HAARLEMMERMEER De nominatiecommissie had er ook dit jaar een behoorlijke klus aan. Maar het is, volgens sportwethouder Adam Elzakalai, gelukt. Dat betekent dat over een paar dagen opnieuw gestemd kan worden in het kader van 'De SportToppers'. Maandag 7 maart wordt, in De Meerse, duidelijk wie de winnaars van 2015 zijn.

Wordt het een wielrenster die de titel SportTopper van het Jaar in ontvangst mag nemen of een turner? Of wordt het iemand die heel bedreven is in het lange baan schaatsen? En waar gaan deze elfde editie van SportToppers de andere hoofdprijzen naar toe? Naar de atletiek, het softballen, karate, voetbal, honkbal of judo? En hoeveel punten gaan er naar sporters die bedreven zijn in het karten, dansen of Pencak Silat?

De leden van de jury weten het (nog) niet en dat geldt net zo goed voor de sporters en sportverenigingen zelf wiens namen tot eind vorig jaar voorgedragen konden worden bij de nominatiecommissie. Maar wat de commissie in ieder geval wel weet: het waren er opnieuw heel veel in heel veel diverse sportdisciplines, ten teken dat er in Haarlemmermeer in heel veel sporten op hoog niveau gepresteerd wordt. Sportwethouder Adam Elzakalai: "Het was wederom erg lastig om uit de lange lijst van lokale sporters, sportteams en sportverenigingen en hun indrukwekkende prestaties een keuze te maken."

Barry Wehman, 6 jaar werkzaam bij Sportservice Haarlemmermeer en onder andere verantwoordelijk voor de breedtesport in de wijk, kan zich wel iets voorstellen bij dat 'probleem' van de commissie. "De gemeente heeft een aantal jaren geleden heel bewust ingezet op het stimuleren van het bewegen en sporten en dat werpt duidelijk haar vruchten af." Als voorbeeld noemt hij de Jeugdsportpas. "Een grote groep jonge inwoners van Haarlemmermeer maakt daardoor eenvoudig en goedkoop kennis met allerlei sporten en krijgt volop de kans om sport in de breedste zin van het woord te ontdekken. Door de brede kennismaking creëer je meteen een prachtige basis voor de jeugd om een leven lang sport en beweegplezier te kunnen ervaren. Als er specifiek talent aanwezig is, krijgt dat volop de kans zich te ontwikkelen."

Hij noemt meer redenen waarom talent meer kans krijgt. De professionalisering binnen de Haarlemmermeerse sportbasisinfrastructuur. Het realiseren van vitale sportverenigingen, het ontwikkelen van een beter vrijwilligersbeleid en sport en bewegen als middel om kwetsbaren te bereiken. De beschikbaarheid van goede sportaccommodaties zoals het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. En evenementen als SportToppers. Dit alles levert een positieve bijdrage aan een gezond sport en beweegklimaat in Haarlemmermeer.

"Aan de ene kant bied je als gemeente de mogelijkheden om te sporten, aan de andere kant laat je zien dat je waardering hebt voor de geleverde prestaties binnen de breedte- en topsport. Logisch dat zo'n nominatiecommissie het dan druk krijgt."

Er kan van 11 t/m 25 februari gestemd worden via de sites van Sportservice Haarlemmermeeer en www.HCnieuws.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie