Venneper Run vervroegd

25 februari 2016 om 00:00 Algemeen

NIEUW-VENNEP De eerste Venneper Run  afgelopen september was met-een zo'n succes dat organisatoren Femke Swier en Leander van Diggelen van Triathlon Vereniging Haarlemmermeer in samenwerking met Sportplaza de Estafette besloten hebben geen jaar te wachten tot de volgende. 17 april is de tweede Venneper Run. "We gaan uit van nog veel meer deelnemers van dit jaarlijkse sportevenement."

NIEUW Nieuw deze editie zijn de Kidsrun van 2,5 km en de Sportplaza 5 km Business Run. Bedrijventeams kunnen met maximaal 5 deelnemers inschrijven voor 125 euro. Zij mogen tijdens de run dan gebruik maken van de VIP-lounge in Sportplaza de Estafette met hapjes, drankjes en een teamfoto. De bedrijventeams hebben het voordeel dat ze mogen starten  in het voorste vak. En ook wordt het snelste team gehuldigd op een podium en wint de eerste felbegeerde bedrijvenbeker. De route loopt vanaf SportPlaza de Estafette via een autovrij parcours door een landelijke omgeving langs de VVC-sportvelden, richting Hoofdvaart tot de middelste Calatravabrug in de Haarlemmermeer en weer terug.

WARMING-UP De jongste hardlopers starten als eerste om half 11 en om 11 uur start de jeugd tot 12 jaar. Vooraf worden de kids in de stemming gebracht met een dynamische warming-up door sportinstructeur Bisente van BizzEnergy. Om 1 uur volgen de andere runs. Swiers: "Iedereen die meedoet, ontvangt een medaille en verder hebben we ook nog andere leuke prijzen per leeftijdsgroep voor de snelste drie hardlopers. Jump XL  bijvoorbeeld geeft vrijkaarten weg aan de winnende kinderen en Sportwinkel Fit for Run uit Hoofddorp schenkt kadobonnen en Rozen en Radijs zorgt voor de bloemen voor de 5 en 10 km."

SPORTMASSAGE De huldiging vindt  prominent plaats vanaf een trailer. Een Vennepse dj zal het evenement muzikaal omlijsten. "Alle deelnemers krijgen een startnummer met elektronische tijdsregistratie en een  goodie-bag. Er zijn douche- en kleedruimtes en de hardlopers kunnen ook een gratis sportmassage krijgen. Bij de finish worden de hardlopers toegejuicht en ontvangen met een sportdrank en fruit", vult Van Diggelen aan. De Venneper Run is niet alleen voor de inwoners van Nieuw-Vennep. Er zijn ook folders en posters verspreid in omliggende plaatsen.

AFWISSELEND"We willen ook graag mensen van buitenaf aantrekken en hopen hen te interesseren voor onze  Vereniging. Het is de enige in de Haarlemmermeer.  Thriathlon is heel afwisselend en dat maakt  het zo leuk en uitdagend. Zwemmen, fietsen en lopen. Het is voor jong en oud. Iedereen kan instromen op zijn eigen niveau en bepaalt ook zijn eigen doelen zoals en team triathlon. Er wordt een training op maat gemaakt, die past bij je doelstellingen, vertelt Swier, die haar woonplaats Enkhuizen inruilde voor Nieuw-Vennep om hier te kunnen trainen.Meer weten: www.venneperrun.nl  en www.triathlonhaarlemmermeer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie