7 maart extra inloopavond drainageactie in Getsewoud

28 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

Net als in 2010 wordt door de Wijkraad Getsewoud, in nauwe samenwerking met de gemeente en Elkro, een collectieve doorspuitactie van de blokdrainages georganiseerd. Vanwege de grote belangstelling op de eerste inloopavond komt er een tweede inloopavond. Deze wordt gehouden op maandag 7 maart a.s. van 19:30 - 21:00 uur in het Activiteitencentrum Zomerpark, Sandestein 42 in NIeuw-Vennep.

Collectieve doorspuitactie

Een goed werkend drainagestelsel is van groot belang, zeker in de natte Haarlemmermeer. In 2010 was dat in Getsewoud nog niet op orde. De gemeente heeft toen met succes het openbare stelsel gereinigd en robuuster gemaakt en verstoppingen verholpen. Aanvullend heeft de wijkraad Getsewoud, in samenwerking met de gemeente en Elkro, een collectieve doorspuitactie van de particuliere blokdrainages georganiseerd. Huiseigenaren zijn namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor de blokdrainage onder hun woonblok. Deze actie was een succes: bijna de helft van de huiseigenaren heeft meegedaan aan deze actie. Regelmatig onderhoud van de drainages is noodzakelijk, vandaar dat ook in 2016 een collectieve actie is gestart.

Brieven en opdrachtformulieren

Alle huiseigenaren in Getsewoud hebben vorige maand een brief gekregen waarin de tweede doorspuitactie werd aangekondigd. Bij de brieven was ook een vooraf ingevuld opdrachtformulier gevoegd om de opdracht voor het doorspuiten te geven (€ 87,50 per blok). Als van een woonblok nog geen drainageputten bekend zijn, is bij deze brief een voorstel voor een zoekactie (€ 375,- per blok) gevoegd. Zonder putten kan de drainage helaas niet worden doorgespoten.

Elkro heeft inmiddels al voor meer dan 200 blokdrainages een opdracht ontvangen.

Inloopavond

Tijdens de eerste inloopavond op dinsdag 16 februari jl. zijn circa 125 bewoners langs geweest. Ook via de e-mail worden veel vragen aan de wijkraad en aan Elkro gesteld. Daarom is besloten een tweede inloopavond te organiseren, op maandag 7 maart a.s. De avond duurt van 19:30 tot 21:00 uur en wordt gehouden in Activiteitencentrum Zomerpark, Sandestein 42 in Nieuw-Vennep. Bewoners kunnen dus zelf het tijdstip bepalen waarop ze langs willen komen met hun vragen of opdracht.

In verband met de extra inloopavond is de uiterste aanmeldtermijn verlengd van 1 naar 15 maart.

Meer informatie

Op www.wijkraad-getsewoud.nl is meer informatie over de drainageactie te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie