Judo Yushi presteert zeer goed op twee officiële meetmomenten

29 februari 2016 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP De judoka's van Judo Yushi hebben afgelopen weekend goed gepresteerd. Zaterdag vond de Antwerp Open plaatst en werden er vier prijzen behaald, zondag vond het kampioenschap van Noord-Holland plaats en waren de judoka's goed voor zeven medailles.

Zowel de Antwerp Open in België als het kampioenschap van Noord-Holland zijn twee officiële meetmomenten voor de Judo Bond Nederland. De Antwerp Open is een meetmoment voor judoka's tot 18 jaar, waarbij podiumplaatsen meetellen bij de selectie voor deelname aan Europacups. Hier deden de judoka's van Judo Yushi goede zaken. Jesse Reede werd tweede in de klasse tot 50 kg. Reede traint sinds oktober pas weer voluit en presteert per meetmoment beter. Eén gewichtsklasse hoger, de klasse tot 55 kg, behaalde Christopher het brons. Voor Christopher is het als eerstejaars in deze leeftijdsklasse zijn eerste medaille op een officieel meetmoment.

Bij de meisjes behaalde Britt Koolmoes een tweede plaats in de klasse tot 48 kg. Zij heeft inmiddels behalve deze tweede plaats, ook een derde plaats en twee vijfde plaatsen achter haar naam staan. Ook Kirsten van Gulik deed het goed in de klasse tot 63 kg. Voor Van Gulik was het haar eerste buitenlandse toernooi en ook zij veroverde direct het zilver. Raynaldo Kuijpers deed niet mee in Antwerpen, hij is reeds geplaatst voor de Europacups.

Kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar Zondag was het de beurt aan de judoka's in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Bij dit kampioenschap behaalde Judo Yushi maar liefst zeven podiumplaatsen, waarbij drie judoka's zelfs kampioen van Noord-Holland werden. Jelle van der Werff en Emilio Otte werden met overmacht kampioen in hun gewichtsklassen.

Jelle van der Werff werd kampioen tot 50 kg en Emilio Otte tot 46 kg. Mats Koolmoes deed mee in de klasse tot 42 kg. Voor hem was het voor het eerst in een hogere gewichtsklasse , maar ook in deze klasse werd hij direct kampioen. Mats werd vergezeld door Dion Blanck, die in deze klasse de derde plaats veroverde. Judo Yushi judoka's Sammy Beelen (meisjes tot 40 kg), Cihan Catal (jongens boven 66 kg) en Luca Needham (jongens tot 34 kg) lieten een goed optreden zien in hun gewichtsklassen en veroverden een zilveren medaille.

Tot 50 kg redde Indy Timmers het net niet; hij verloor om brons maar heeft een periode van veel fysiek ongemak achter de rug waardoor dit vandaag voor hem het hoogst haalbare was. Ook Sam Reneman en Jelle de Bruin zaten met een gedeelde vijfde plaats dicht tegen een podiumplaats aan.

De zeven medaillewinnaars hebben zich geplaatst voor het kampioenschap van Nederland dat op 12 maart plaatsvindt in Apeldoorn.