29 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

Vrouwendag Haarlemmermeer

Vrijheid en veiligheid

Internationale vrouwendag wordt in Nederland gevierd sinds 1912 en staat in het teken van solidariteit tussen vrouwen, overal op de wereld. Er worden nog steeds vrouwen onderdrukt en in veel landen zijn rechten en gelijke behandeling voor vrouwen nog bepaald niet vanzelfsprekend. Redenen genoeg om internationale vrouwendag te blijven vieren en erbij stil te staan dat vrouwen elkaar elke dag kunnen ondersteunen en ontwikkelen.

8 maart viering

In Haarlemmermeer zal op 8 maart ook Vrouwendag gevierd worden. Door het P-team zal in samenwerking met MeerWaarde, Maatvast en Marhaba de gehele dag aandacht worden gegeven aan deze dag. Het thema voor 2016 in Haarlemmermeer zal zijn Vrijheid en Veiligheid. In de ochtend, welke van start zal gaan om 09.30 uur, zal onder leiding van dagvoorzitter Mieke Booij met elkaar in gesprek worden gegaan rondom Vrijheid en Veiligheid. Ook wethouder Marjolein Steffens - van de Water zal hier aan deelnemen.

In de middag zijn er allerhande workshops en verwenactiviteiten te doen, voor ieder wat wils. Tussen het ochtend en middagprogramma kan er worden genoten interculturele lunch, kosten 3 euro.

Ook aan kinderopvang is gedacht zodat de vrouwen ontspannen kunnen deelnemen aan alles. Het complete programma zal staan op de pagina van het P-Punt www.maatvast.nl

De 8 maart viering zal worden gehouden in het P-Punt aan de Graan voor Visch 14301 te Hoofddorp.

Vrouwenfeest 12 maart

Als afsluiting van de 8 maart viering zal er in het Kattegat een vrouwenfeest gaan plaatsvinden. Van 19.30 tot 24.00 uur. In het gezellig en feestelijk versierde wijkgebouw aan het Skagerrak 328 te Hoofddorp is het goed vertoeven, elkaar ontmoeten en de beentjes van de vloer met muziek van DJ Karima.

Toegangskaarten hiervoor zijn 3 euro inclusief 2 drankjes, verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop in het P-Punt en het Kattegat.

Informatie

Wel je meer weten over vrouwendag, het vrouwenfeest of de activiteiten die het P-team organiseert, neem dan contact op via 023 5635082 of p_teamhaarlemmermeer@live.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie