Soulsounds uit Motown in De Meerse

29 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

Soulmuziek leeft! Dat bewijst Soul of Motown nu al vijf fantastische shows achter elkaar. De enige echte sexy soulshow die garant staat voor een avond genieten en swingen. Het kippenvelgevoel bereikt hier zelfs het achterste balkon. Beleef in 'The Soul of Motown VI' opnieuw alle herkenbare soulsounds uit Motown. Motown geeft in de jaren 60 een geheel eigen sound aan R&B, pop en soulmuziek. Het zijn de herinneringen die wij allemaal hebben als we de muziek horen. Evenals de herinneringen aan de sterren die Motown de wereld in stuurde zoals The Jackson Five, The Supremes en Marvin Gaye. 'The soulfulness and sexyness', dat zijn de beelden en heerlijke klanken die een blijvende indruk hebben gemaakt op ons collectief geheugen. 'The Soul of Motown VI' is op vrijdag 18 maart om 20:15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Gestart in de jaren zestig, opgebouwd in de jaren zeventig en vandaag de dag nog steeds swingend. 'The Sound of Young America', zoals Berry Gordy Jr. de muziek die onder zijn platenlabel gemaakt werd noemde, zorgde voor de definitieve doorbraak van Afro-Amerikaanse muziek bij het grote publiek. De naam van platenlabel Motown werd door zijn grote hits net zo bekend als de artiesten die onder de vlag optraden. De muziekstroming ontstond in 1959 in Detroit toen Berry Gordy Jr. het platenlabel Motown oprichtte. 'Motor Town', een bijnaam die de stad Detroit had gekregen vanwege de bloeiende auto-industrie, vormde de thuishaven van de Motown-muziek. Deel zes van de swingende show 'Soul of Motown' is opnieuw een flitsend eerbetoon aan een van de bijzonderste platenlabels aller tijden. Een authentieke kwaliteitsshow die het gevoel van deze periode voor een avond wil terugbrengen.

De cast van 'The Soul of Motown VI' bestaat uit een serie topperformers: Jorginho Paunussa ('Jeans 21') en Clayton Peroti ('Tarzan', 'Notre Dame de Paris', 'The Lion King'), Brandon Delagraentiss ('The Voice of Holland', 'Dreamgirls', 'Little Shop of Horrors') en Laise Sanchez (tweede plek bij 'X Factor'). Onder leiding van een vijf koppige band zullen deze topartiesten zorgen voor een swingende avond die de tijd van de Motown weer doet herleven.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 18 maart - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie