Kirsten van Teijn is zeker niet heilloos in Het Oude Raadhuis

29 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

'Heilloos' is een gedurfde, maar kwetsbare muzikale cabaret voorstelling over waar je vandaan komt en waar je je heil vindt. Waar ben je veilig? Kirsten is een echte Heiloo'se en groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Géén Heilloze…zoals haar grootvader die zo'n dertig jaar een dubbelleven bleek te hebben geleefd. Mysterieus hoe hij dit voor elkaar kreeg. Is het daarom dat ze graag peutert aan datgene wat wij het liefst verborgen houden? Ze grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los. Ze verleidt, troost en deelt rake klappen uit op momenten dat je het 't minst verwacht. In het juryrapport uit Groningen staat ze niet voor niets omschreven als: 'Een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven.' De Theaterkrant kan er kort over zijn: "Ga kijken. Droomdebuut." De reprise van 'Heilloos' is op vrijdag 11 maart om 20:30 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Kirsten van Teijn begon haar 'carrière' op 12 jarige leeftijd bij het Jeugdtheater Heiloo. Na haar middelbare schooltijd vertrok ze op 17-jarige leeftijd naar Utrecht om daar de vooropleiding theater aan de HKU te volgen. Een jaar later 'vluchtte' ze naar Thailand om in een weeshuis te werken. Thuisgekomen werd ze aangenomen aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Tijdens haar opleiding sleepte ze haar eerste prijzen al in de wacht. Met een half uur uit haar programma Heilloos won Kirsten van Teijn in 2013 de Jury-, Publieks- en Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Eerder sleepte Kirsten ook de Jury- en Publieksprijs in de wacht op het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival.

"Kirsten van Teijn heeft het lef en het ongegeneerde van Adèle Bloemendaal, gecombineerd met de chaos en het onweerstaanbare komische talent van Brigitte Kaandorp en gooit daar nog een lekker onvoorspelbaar sausje van zichzelf overheen. Van tijd tot tijd op het hysterische af, wat haar tegelijkertijd fascinerend maakt om naar te kijken." Trouw****

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 11 maart - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie