Stemming over bestemmingsplan Zwanenburg uitgesteld

29 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeenteraad heeft vorige week de stemming over de herziening van het bestemmingsplan voor Zwanenburg uitgesteld. Dat gebeurde na een juridisch en planologisch betoog van inwoonster Heeneman. Het bestemmingsplan staat nu bij de eerstvolgende raadsvergadering opnieuw op de agenda.

Het bestemmingsplan voor Zwanenburg moet worden herzien, omdat de Raad van State het vorige heeft afgekeurd. Door die beslissing laat de uitvoering van het Hart van Zwanenburg nog altijd op zich wachten. Zwanenburgers zijn uiterst ontevreden over die vertraging.

Mevrouw Heeneman riep de raadsleden op de stemming opnieuw uit te stellen en haar kritiekpunten nog eens goed door te nemen. De Zwanenburgse had tijdig bezwaar gemaakt tegen onderdelen van het plan, maar die waren per abuis niet meegenomen in het uiteindelijke stuk. Heeneman gaf daarom vorige week alsnog uitvoerig aan wat er volgens haar aan het bestemmingsplan mankeert.

De meeste raadsleden konden dat allemaal niet zo snel volgen. Fractievoorzitter Denise Abbas van D66 zei voor een dilemma te staan. Aan de ene kant wilde ze de inspreekster wel volgen, aan de andere kant is er haast geboden om het plan eindelijk vast te stellen.

Wethouder Derk Reneman maakte echter duidelijk dat enig uitstel geen probleem is. De Raad van State zit weliswaar te wachten op de aangepaste plannen voor het centrum van Zwanenburg, maar als de raad bij haar eerstvolgende vergadering wel tot een stemming komt is dat nog op tijd, aldus de wethouder. "Daar zit geen bloed aan." Na die geruststellende woorden besloot de raad de stemming uit te stellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie