Klein verlies voor HTC

29 februari 2016 om 00:00 Sport

Tafeltennis, 27 februari. Na een week rust gingen team HTC 1 op weg naar Veendaal om aan te treden tegen SKF. Een sterk team, met onder andere Edwin Vonk, die vorig seizoen nog in de eredivisie speelde. De Hoofddorpers konden de goede vorm van de vorige wedstrijd niet doortrekken. Met allemaal één winstpartij en een gewonnen dubbelspel was de einduitslag 4-6.

Nard Koppen beet het spits af tegen Etiënne Bruinekreeft, maar was nog niet helemaal bij de les. Desondanks wint hij de eerste game met het minimale verschil, en ook de volgende twee games gaan de Hoofddorpse kant op: 3-0 winst. Ryan Saheblal trad aan tegen Jeffrey Vonk, zoon van Edwin, die sterker bleek dan vooraf ingeschat. In drie games ging de winst naar SKF. Daarna wist ook Simone Broersen geen potten te breken tegen Edwin Vonk; met drie maal 11-6 ging deze wedstrijd verloren. De dubbelwedstrijd bleek achteraf een belangrijke. Nadat Nard en Ryan de eerste game verloren hadden, werden de volgende twee wel gewonnen. Er moest toch een vijfde game komen, die uiteindelijk met 11-8 naar de kant van HTC op viel.

Hierna verloor ook Koppen van Vonk jr. Na de eerste gewonnen game had Koppen steeds minder profijt van zijn service, waardoor hij de drie games erna verloor. Broersen had in haar wedstrijd tegen Bruinekreeft duidelijk meer moeite dan Nard. De eerste game ging verloren, maar daarna kwam ze op een 2-1 voorsprong. Toch moest ook hier een vijfde game aan te pas komen voordat het beslist was: gelukkig wist ze deze binnen te slepen. De wedstrijd van Saheblal tegen Vonk sr. was de verrassing van de avond: na nipte winst in de eerste game, kwam hij in de tweede game echt in een flow en won deze met 11-4. Deze 2-0 voorsprong ging nog wel verloren, maar in de vijfde game kon hij toch doordrukken: mede door twee goede services en een slimme ontvangst op 6-6 won hij uiteindelijk 11-6. Ook Broersen kon niet van Vonk jr. winnen. Zijn service en daaropvolgende forehand waren te goed en deze wedstrijd ging 3-1 verloren. Tegen Vonk sr. bood Koppen de eerste drie games goed verweer, maar toch gingen twee hiervan verloren. Tijdens de vierde set was de koek op en dat resulteerde in 3-1 verlies. In de laatste wedstrijd van Saheblal tegen Bruinekreeft was te zien dat hij al zijn kruit in de vorige wedstrijd verschoten had, waardoor hij deze 3-0 verloor. Met 15 punten uit drie wedstrijden is er nog van alles mogelijk omdat de nummer 1 slechts 2 punten meer heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie