1 maart 2016 om 00:00 Ondernemend

Beste redactie,

Boekenweek 2016 staat op het punt te beginnen. Van 12 tot 20 maart vieren we het boek nog meer dan anders! Met dit jaar als thema: Duitsland.

Bij Boekhandel Stevens beginnen we zaterdag met een 'sehr gemütliche' spetterende opening in samenwerking met Meerradio. Een Duitse muziekkwis! En nee, dat zijn niet alleen schlagers: lees het persbericht in de bijlage.

Vervolgens komt Philip Dröge donderdagavond 17 maart vertellen over zijn nieuwste boek: Moresnet. Iedereen weet waar het drielandenpunt ligt. Maar ook dat het tot 1920 een vierlandenpunt was? Lees bijgevoegd persbericht. De auteur is beschikbaar voor interviews.

Fotomateriaal ook in de bijlage.

Boekenweekgeschenk: Esther Gerritsen - Broer Gratis bij besteding van € 12.50 aan boeken

Boekenweekessay: David van Reybroeck - Zink € 2,50

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de boekhandel!

Een goede Boekenweekgewenst!

Boekhandel Stevens

Nieuweweg 63

2132 CM Hoofddorp

023-5640905

www.boekhandelstevens.nl

@bkhstevens

www.facebook.com/boekhandelstevens

Boekenweek 2016

Op donderdag 17 maart verwelkomen wij Philip Dröge. Deze wetenschaps- en onderzoeksjournalist komt vertellen over zijn nieuwste boek Moresnet. De titel verwijst naar het minilandje dat van 1816 tot 1920 één van de 4 landen was van het huidige drielandenpunt. Een land dat 'per ongeluk' ontstond. Napoleon had de slag bij Waterloo verloren, de gebieden moesten opnieuw verdeeld worden. Omdat Pruisen en Nederland (toen nog inclusief België) er tijdens de besprekingen op het Congres van Wenen op één punt niet uitkwamen ontstond Moresnet. Door een combinatie van economisch belangen en slordigheden. Een land dat meer dan honderd jaar bestond en een roerige geschiedenis achterlaat. Gokkers, boeven, en idealisten kwamen erop af. Het staatshoofd (de burgemeester), en de verdedigingsmacht (de veldwachter) moesten het ermee doen. En dat hebben ze gedaan.

Philip Dröge heeft zich, net als in zijn vorige boek Tambora, op een 'vergeten geschiedenis' gestort en ja: het resultaat mag er weer zijn! Spannend, bij tijd en wijle hilarisch, verrassend en zeer informatief. Niet zonder reden hebben wij hem uitgenodigd. Hij kan vertellen als de beste en dat komt hij in de Boekenweek bij ons doen. Natuurlijk, hij vertelt waar het boek over gaat, maar ook over de totstandkoming, zijn onderzoek en de anekdotes die het opgeleverd heeft.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Alle ingrediënten voor een mooie avond. Komt u ook?

Donderdagavond 17 maart 20.00 uur - Graag reserveren!

Entree € 5.00

Boekhandel Stevens

Nieuweweg 63

Hoofddorp

info@boekhandelstevens.nl

023-5640905

De auteur is beschikbaar voor interviews, neemt u daarvoor contact op met de boekhandel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie