Wéér konijnen gedumpt bij Anna's Hoeve

10 maart 2016 om 00:00 Algemeen

RIJSENHOUT  Konijnen, cavia's en andere knaagdieren zijn geliefde huisdieren. Kinderen zijn er dol op. Maar na verloop van tijd is de lol ervan af. Het dagelijks verzorgen ervan wordt door ouders en kinderen als last ervaren. Sommigen bedenken een manier om van de dieren af te komen.

CAMERA'S "Ik heb het vrouwtje en het gecastreerde mannetje apart gezet van de andere konijnen. Het ging niet samen. En ze de andere dag laten nakijken bij de dierenarts. Het mannetje heeft een afwijking waardoor zijn voortanden alsmaar doorgroeien en om de zes weken geknipt moeten worden. Dat is best kostbaar en waarschijnlijk is dat ook een van de reden dat mensen van hun dieren af wilden. We hebben nu maar camera's geplaatst aan de voorzijde van onze boerderij in de hoop dat dat mensen afschrikt om hun dieren bij ons op het erf achter te laten. Ik ben bang dat het straks nog vaker gebeurt. Het is echt balen."

GENOEG De vorige keren dat er konijnen werden gedumpt op de Anna's Hoeve heeft Van Leeuwen de zorg op zich genomen en ze tot op de dag van vandaag opgevangen op een eigen stukje grond. Ze wilde de dieren niet aan hun lot overlaten. Maar nu heeft ze er nu genoeg van. "De Anna's Hoeve is geen dierenopvang.  Als er mensen zijn, die zich over deze twee konijnen willen ontfermen, dan kunnen ze langskomen bij ons. En anders zullen we ze brengen naar de knaagdierenopvang. De twee konijnen zijn handtam en werden voorheen waarschijnlijk binnen gehouden. Het gaat om een hangoor- en een dwergkonijn," vertelt Van Leeuwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie