Pancratius investeert in de jeugd

4 mei 2018 om 11:41 Sport/sport Deel je nieuws

Voetbalvereniging Pancratius heeft een nieuw technisch beleidsplan. In het plan is vastgelegd hoe Pancratius de jeugdvoetballers wil laten spelen en op welke manier de club de jeugd wil trainen, coachen en begeleiden.

Verantwoordelijk voor de totstandkoming van het technisch bele idsplan is het huidige Hoofd Jeugdopleidingen, Danny Hijzelendoorn die vanaf volgend seizoen bij de club uit Badhoevedorp aan de slag gaat als Hoofdtrainer van de Tweedeklasser (zie http://www.pancratius.com/nieuws/15711/danny-hijzelendoorn-nieuwe-trainer-pancratius) . ‘Het plan is een ‘levend document’, zegt Hijzelendoorn. ‘Het is leidend voor de selectieteams en sturend voor de niet-selectieteams. Indien nodig zal het worden verbeterd en aangepast.’

Voetbalplezier

Verantwoordelijk voor de uitvoering van het jeugdplan is een driemanschap waarbij Mark Koot als algemeen coördinator voetbaltechnische jeugdzaken het aanspreekpunt is. ‘Bij Pancratius staat voetbalplezier voorop. Iedere jeugdspeler die zich bij Pancratius meldt willen we op zijn eigen niveau laten voetballen, terwijl we hen tegelijkertijd tactisch, technisch, fysiek en mentaal op een hoger plan willen brengen’, aldus Koot, die aangeeft daarbij te worden ondersteund door Dennis Croese en René Stefels, respectievelijk technisch coördinator onderbouw en bovenbouw.

Opleiden

Jeugdvoorzitter Werner Leermakers: ‘In onze visie is opleiden belangrijker dan winnen. Bij Pancratius staat de ontwikkeling van de individuele speler in relatie tot zijn talent en ambitie centraal. Plezier in het spel meegeven door het creëren van een veilige leefomgeving middels een enthousiaste begeleiding en het bewaken daarvan door alle betrokkenen.’

Doelstellingen

Om richting te geven aan de opleiding voor de komende jaren zijn een aantal meetbare doelstellingen opgesteld. Daarin staat ondermeer dat de jeugdopleiding moet leiden tot het doorstromen van gemiddeld twee spelers per jaargang naar de A-selectie. In 2024 wil de club dat minimaal drie teams op divisie niveau van de KNVB spelen. Het beleid moet tevens leiden tot een structurele doorstroming van spelers naar Betaald Voetbal Organisaties (BVO). Verder is het doel dat het beleidsplan leidt tot een door de KNVB gecertificeerde regionale jeugdopleiding.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie