14 maart 2016 om 00:00 Ondernemend

Succesvolle bijeenkomst Zonnebloemauto Zuid Kennemerland

Vrijdagavond 11 maart gaf wethouder Merijn Snoek in restaurant De Luifel het startschot voor de actie om een Zonnebloemauto naar Haarlem te halen. De Zonnebloemauto is een uniek initiatief van de gelijknamige vereniging. Met deze auto wil de Zonnebloem meer mobiliteit brengen naar mensen met een beperking. Momenteel zijn er zes van deze auto's beschikbaar in het land, maar het doel is om er in elke grote Nederlandse stad eentje te plaatsen.

De Zonnebloem heeft een concept uitgewerkt waarmee het mogelijk wordt om een auto in een stad te plaatsen. Andre van Eerden, bestuurder van de Zonnebloem regio Haarlem, heeft zich ten doel gesteld om dit jaar ook een auto naar Haarlem te halen. Om dit te kunnen financieren moet een bedrag van € 10.000 worden binnengehaald. Als dat lukt zal permanent een auto in onze regio geplaatst kunnen worden, waarna deze voor € 40,00 per dag gehuurd kan worden.

De auto heeft 4 normale zitplaatsen en een ruimte voor een rolstoel of scootmobiel. Iedereen met een rijbewijs mag deze auto besturen en daardoor is het een uitstekende oplossing voor mensen met een beperking die toch eens een dagje of een paar dagen er op uit willen. Zij zijn vaak aangewezen op speciaal vervoer met chauffeur. Daardoor hebben ze niet de vrijheid om er een of meerdere dagen op uit te trekken met familie of vrienden. Die mogelijkheid wordt hen door dit initiatief weer geboden.

Wethouder Snoek sprak op de vrijwilligersavond over een welkom initiatief voor Haarlem. Hij wenste de vrijwilligers van De Zonnebloem veel succes met dit initiatief en hij dankte ze voor hun inzet in Haarlem en Zuid Kennemerland. Hij beloofde van Eerden dat zodra de auto in Haarlem gerealiseerd is hij deze zeker zal komen onthullen.

Na de toespraak van Snoek werden de vrijwilligers getrakteerd op een optreden van Marc de Hond. Hij bracht een gedeelte van zijn theaterprogramma "Scherven brengen Geluk". Zijn humoristische, scherpe teksten en zijn zelfrelativering werden bijzonder gewaardeerd door een volle zaal vrijwilligers. Marc staat niet bekend als groot zanger, zoals hij zelf zegt, maar het bekende liedje "Het dorp" dat hij zong met eigen tekst ontroerde veel mensen in de zaal.

De Zonnebloem, regio Haarlem en Zuid Kennemerland kijken terug op een geslaagde avond en gaan zich nu inzetten om de auto naar onze regio te halen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie