'Eigen bijdrage voor mensen met hersenletsel onbetaalbaar'

18 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Mensen met niet aangeboren hersenletsel kunnen de eigen bijdrage Wmo voor dagbesteding niet meer opbrengen. Dat zei Fien Hoogeveen donderdag als inspreekster tijdens de raadsvergadering.

De vrouw zat als gevolg van hersenbeschadiging zelf in een rolstoel. Zij is lid van de Cliëntenraad van revalidatiecentrum Heliomare. Volgens Fien Hoogeveen zijn vooral patiënten met midden- en hogere inkomens de dupe van nieuwe bezuinigingen in de zorg. Stapeling van maatregelen heeft een enorme impact op de besteding van deze groep, aldus de inspreekster. De vrouw vroeg de gemeenteraad om actie.

De problemen van deze categorie patiënten spelen ook landelijk. Patiënten met een laag inkomen hebben over het algemeen geen problemen, omdat hun eigen bijdrage wordt gecompenseerd.

Wethouder Tom Horn van Zorg was op de hoogte van het probleem. Hij zei recent een brief te hebben ontvangen van de Cliëntenraad waarin de kwestie werd aangekaart. Op verzoek van de raad zegde de wethouder toe de gevolgen voor deze groep patiënten nog eens op een rij te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie