Kantoor De Meerlanden krijgt huurappartementen mét balkon

18 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Jarenlang was de gemeente één van de huurders van het kantoor met een groot deel van haar ramen aan het Raadhuisplein. Over een aantal maanden zitten daar geen ambtenaren, maar bewoners van huurappartementen. En dat allemaal in verbouwlocatie 'complex Marketside'.

Bezoekers van het Polderplein in het centrum van Hoofddorp zal het wellicht nog niet zijn opgevallen, maar sinds kort heeft één wand nieuwe balkonnetjes gekregen. Tot voor kort was dat nog een zijkant met alleen ramen, maar nu kan er vanuit het voormalig kantoor buiten gezeten worden.

Dat is één van de zichtbare resultaten van een ombouwoperatie waar Cityside Apartments de initiatiefnemer van is. Deze ontwikkelaar richt zich met name op het ombouwen van kantoren tot appartementen op zogeheten A-locaties. Eén zo'n locatie is het kantoorpand in het centrum van Hoofddorp en waar nu nog de naam de Meerlanden boven de deur staat. Maar dat inmiddels is omgedoopt tot complex Marketside.

Bij dit complex gaat het om zo'n zeventig huurappartementen met een oppervlakte variërend van 36 tot 106 vierkante meter, met een huurniveau beginnend bij 625 euro per maand (bij een aantal appartementen is huurtoeslag mogelijk). Volgens de initiatiefnemers gaat het om luxe appartementen met een bijzonder hoog afwerkingsniveau en zijn gordijnen, keuken inclusief koelkast en modern sanitair inbegrepen. Huurders kunnen zelfs gebruikmaken van een luxe gemeenschappelijk dakterras.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie