Olga Commandeur laat De Meerstede letterlijk bewegen

18 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Jong en oud, of wellicht beter gezegd: oud en jong is donderdag in beweging gezet in de kapel van Zorgcentrum De Meerstede in Hoofddorp. Tijdens de Open Dag, onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn, liet Olga Commandeur in een spoedcursus 'Nederland beweegt' ervaren hoe je ook op leeftijd nog aan genoeg minuten beweging kunt en moet komen.

De 'beweegsessie' maakte deel uit van een heel dagprogramma vol workshops en presentaties over onderwerpen waar de steeds groter wordende groep ouderen vroeg of laat mee te maken krijgt. Van diezelfde ouderen wordt immers meer eigen redzaamheid en zelfstandigheid verwacht en dan komen al snel vragen bovendrijven als 'en hoe gaan we dat dan realiseren'? Of: waar haal ik de benodigde informatie vandaan? Hoe en waar kan ik welke delen van de zorg inkopen?

Niet op al die vragen kon donderdag de 17e maart antwoord gegeven worden, maar er waren in ieder geval wel heel veel kraampjes ingericht waar daar een poging toe gedaan werd. Daarom was de open dag in het kader van de Week van Zorg en Welzijn niet alleen voor (toekomstige) bewoners bestemd, maar ook voor familieleden (welke zorg kan de Meerstede bieden), de (potentiële) vrijwilligers (waar kan ik helpen) en mantelzorgers (waar loop je tegenaan en dan?).

Naast informatie-uitwisseling en onderlinge kennismaking konden bewoners en bezoekers tussen 10 en 16 uur ook 'doen en ervaren'. Zoals met de beweegworkshop verzorgd door Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma "Nederland in beweging". De armen gingen in de lucht ('denk om uw ademhaling'), de benen kwamen van de vloer en er werd volop bewogen in de tijdelijk tot 'beweegruimte' omgebouwde kapel bij het zorgcentrum aan de Burgemeester Pabstlaan.

Er werd derhalve voldoende bewogen, een aspect waarde Meerstede graag letterlijk en figuurlijk mee aan de slag wil. "We willen ons de komende jaren verder ontwikkelen als zorgcentrum. Dus een centrum waar je zorg kunt krijgen, maar ook waar je informatie over zorg kunt krijgen. We willen dus geen zorgcentrum zijn met gesloten deuren, maar een centrum dat meegaat met deze tijd waarin veel meer een maatschappelijke rol van ons verwacht wordt. We moeten derhalve meebewegen", aldus ErnaVenema (manager Zorg en Welzijn) die zelf actief deelnam aan de beweegsessie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie