Kagia handhaaft zich op tweede plaats

19 maart 2016 om 00:00 Sport

LISSERBROEK Na een aantal weken met teleurstellende resultaten heeft Kagia zich tegen het zwakke Hazerswoudse Boys sportief hersteld. In Lisserbroek is dit de ideale tegenstander om de weg omhoog weer te vinden. Binnen twintig minuten is de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de 8e minuut kopt de geheel ongedekte Dirk Jan Ligtenberg uit een hoekschop van Rens Lamboo de 1-0 binnen. Dezelfde Ligtenberg biedt in de 20e minuut Thijs van de Schinkel een niet te missen kans; 2-0.

Vlak voor rust legt Rens Lamboo een vrije trap vanaf twintig meter in de kruising. Nog geen minuut later doet Hazerswoude eindelijk iets terug. Invaller-keeper Sander van der Niet schiet de bal verkeerd weg tegen een aanvaller, waardoor de de ruststand op 3-1 komt. Daar waar de toeschouwers van de thuisclub een leuke, doelpuntrijke tweede helft verwachten, gebeurt het tegenovergestelde. De spelers van Kagia zijn teveel op eigen succes uit en Hazerswoude,dat tegen degradatie knokt kan simpel niet. De uitblinker aan Kagia zijde is de 2e helft toch keeper Van der Niet. Met een aantal prima reddingen zorgt hij ervoor, dat zijn ploeg alsnog niet in de problemen komt. Voor de statistieken maakt Timo Sluymer er in de 88e minuut er 4-1 van. Het laatste wapenfeit is weer een redding van Van der Niet, die zijn invalbeurt prima vervult.

Trainer Anton Wijsman : "Ik had het idee, dat ik de laatste weken de enige was die nog voor een kampioenschap wilde gaan. Afgelopen dinsdag hebben we over de verdere doelstelling voor de rest van dit seizoen gesproken. We gaan voor de tweede plek, die recht geeft op een vervangende periodetitel. Jammer van deze 2e helft. Die was ronduit teleurstellend, zeker voor ons thuispubliek."