Van Groningen KIOS verliest in de verlenging

19 maart 2016 om 00:00 Sport

De Nieuw Vennepse korfballers speelden voor wat ze waard waren in de beslissingswedstrijd tegen VIKO uit Vianen.

Vorige week werd er nog kansloos verloren met 17 - 23, maar dit keer deed Van Groningen KIOS niet onder voor zijn tegenstander.

Er was zelfs nog kans op winst toen de bal met nog 1 minuut te spelen in de Vennepse aanval kwam, maar helaas viel de winnende treffer niet en moest er 2x 5 minuten verlengd worden.

In de verlenging sloeg VIKO toe en via een afstandschot en een strafworp werd de overwinning binnengehaald.

Ondanks het verlies was coach Cock Hendriksen trots op zijn team: "We zijn strijdend ten onder gegaan"

Max Blom ging al na 3 minuten lelijk door zijn enkel, probeerde het nog even, maar moest zich toch laten vervangen.

Hendriksen koos voor junioor Daan Landman en dat bleek aanvallend een uitstekende keus te zijn want Landman scoorde maar liefst 3x waaronder een treffer uit een hele slimme actie onder de korf, daarnaast stond hij uitstekend te rebounden.

De rust kwam met een 5 - 7 achterstand, maar na rust kwam KIOS goed terug en nam in de 20e minuut via de actie van Landman onder de korf voor het eerst de leiding met 12 - 11. Het werd 12 - 12, waarna Van Groningen KIOS nog 1x voorkwam via een afstandschot van Stephan Janszen, maar na de gelijkmaker van VIKO was bij beide teams de precisie even weg en moest er verlengd worden.

Van Groningen KIOS kwam helaas niet meer tot scoren, waarna VIKO het recht op een promotiewedstrijd veroverde.

Scores:

Daan Landman 3x, Perry Kool 3x, Remco Wullems 3x, Stephan Janszen 2x, Shelley Kool 1x, Patricia Kroon 1x

Van Groningen KIOS kan terugkijken op een uitstekende zaalcompetitie, waarin het tot het laatst heeft meegestreden om de twee bovenste plaatsen.

Nu begint de voorbereiding op het 2e gedeelte van de veldcompetitie, waarbij KIOS zaterdag 2 april start met een uitwedstrijd tegen VZOD uit Kudelstaart.