Hoofddorp rijgt ook Zilvermeeuwen aan de zegekar (1 - 3)

20 maart 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Na de knappe overwinning van vorige week tegen koploper Legmeervogels was Hoofddorp vandaag op bezoek bij hoogvlieger Zilvermeeuwen. Trainer Jimmy Simons praat ons bij wanneer hij alweer op de terugweg is naar Hoofddorp: "Het was een stugge wedstrijd. Wij kwamen in de 16e minuut op een 0 - 1 voorsprong. Ibrahim Akkabi gaf de assist op Cobina Plange die koel binnenschoot. In de 23e minuut kwamen zij weer langszij uit een ingekopte corner. Daarna speelden wij afwachtend en een beetje beducht. We waren optisch misschien ietsje sterker. Het was wel zo dat bij ons de goede eindpass of juiste voorzet ontbrak. Maar we bleven wel geduldig. Tot de rust bleef het 1 - 1. Wij kwamen goed uit de kleedkamer, dat voelde je gelijk. Pas in de 70e minuten begonnen we echt te combineren. In de 79e minuut leken wij opnieuw te gaan scoren toen Revelino Vermeer na een steekbal alleen op de keeper afkon. Hij werd neergelegd, waarna wij een penalty dachten te krijgen. De scheidsrechter besliste anders, maar daarna kregen we hem wel een beetje mee. Tot dat penalty-moment hadden we hem eigenlijk steeds tegen ons gehad. Pas in de 85e minuut kwamen wij opnieuw op voorsprong: Ivar Lammers combineerde met Revelino Vermeer die nu wel de 1 - 2 kon maken. Daarna gingen zij pompen en daar profiteerden wij in de 90e minuut van. Ivar Lammers zette een een-twee op met Cobina Plange waarna hij keurig de 1 - 3 maakte. Deze overwinning doet natuurlijk ontzettend goed, maar we zijn er nog lang niet. Alle ploegen in het rechterrijtje, behalve VVA pakken punten. Over twee weken spelen we thuis tegen Weesp. Daarvan wonnen we uit met 0 - 3, maar de ploeg van nu is niet te vergelijken met het Weesp van toen".