Zwanenburg doet zich iets tekort tegen Hercules Zaandam (1 - 1)

20 maart 2016 om 00:00 Sport

ZWANENBURG Trainer Mehmet Simsek heeft een dubbel gevoel over gehouden aan de uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam: "Vooraf hadden we misschien getekend voor een punt, maar als je het aantal kansen optelt die wij vanmiddag gehad hebben, dan was een overwinning misschien toch wel op zijn plaats geweest. Het zou voor het moreel ook heel prettig geweest zijn". Over het wedstrijdverloop.t vertelt hij het volgende: "Het was van beide kanten een degradatieduel. Er zat duidelijk spanning op en dat leidde tot minder verzorgd voetbal. In de 22e minuut kwamen wij via een vrije trap van Anil Ergun op 0 - 1. Wij waren daarna even de betere ploeg en kregen een paar kleine kansjes. Maar langzaamaan lieten wij Hercules in de wedstrijd komen. Zij wonnen steeds meer directe duels. Niettemin bleef het tot de rust 0 - 1. In de 48e minuut kregen wij een 300 % - kans: Tim Hollander kon over de linkerflank doorkomen, hij passte op mijn spits Ruben Karelse die helaas naast schoot. Daarmee hielden wij Hercules in leven. Zij gingen steeds meer de lange bal spelen. Op enig moment kon hun spits na een communicatiefout in onze verdediging op onze keeper, Rene Jonker aflopen. In eerste instantie stopte hij de bal nog, maar de rebound was ook hem te machtig. Na die tegentreffer kregen wij nog wel een paar kansen. Opnieuw Ruben Karelse kreeg nog een hele goede mogelijkheid, maar tot scoren kwamen wij niet meer. Over twee weken treffen wij Fortius, weer een zeer belangrijke wedstrijd voor ons".