DSOV laat eindelijk zien waartoe het in staat is tegen OSV (4 - 2)

20 maart 2016 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN In de 7e minuut van de wedstrijd krijgt DSOV een behoorlijke kans om de score te openen. Een vrije trap belandt bij Bianco Carolina die doorspeelt op spits Tim Schoenmaker. Zijn inzet wordt door de keeper gekeerd. In de tegenaanval is OSV onverbiddelijk. Het maakt via de watervlugge Jeffrey Gits 0 - 1. DSOV herpakt zich direct, wat leidt tot een schitterende aanval over rechts. Joey Carolina speelt in op Bryan Wilderom die een loepzuivere voorzet afgeeft op Bianco Carolina, 1 - 1. Daarna ontstaat een over een weer gaand duel waarin DSOV iets meer het initiatief heeft. In de 26e minuut kan Martijn Nelis na een balafname oprukken. Hij gaat een een-twee aan met Tim Schoenmaker. Nelis' schot wordt geblokt en als de aanval afgeslagen lijkt, weet Schoenmaker alsnog op doel te schieten. Hij laat de hele OSV-verdediging perplex achter. Daarna neemt OSV het initiatief van DSOV over zonder dat het grote kansen creëert.

Even voor het rustsignaal krijgt scheidsrechter Ende een bal in zijn buik, waarna hij even behandeld moet worden. Het hoogtepunt van de middag is ongetwijfeld de 46e minuut van die toch al boeiende 1e helft. Bianco Carolina komt vanaf het middenveld in balbezit, hij ziet de keeper iets voor zijn doel staan. Hij schiet, of liever, stift de bal over de keeper. De toeschouwers zijn door het dolle. Een doelpunt die je in de 3e klasse zelden of nooit ziet. Na de rust maakt OSV snel de 3 - 2 en is het geloof helemaal terug bij de Amsterdammers. Even daarna moet spits Schoenmaker na een prima voorzet van Wilderom de 4 - 2 binnen koppen. Hij mikt net over de lat.

Het publiek geniet ondertussen van de inzet en de beleving van beide teams. Vooral als rechtsback Joey Carolina zijn rushes maakt, wordt hij hartstochtelijk door het in grote getalen opgekomen publiek aangemoedigd. Trainer Anneese van DSOV is ook duidelijk in zijn element. Hoewel hij voortdurend coachend bezig is, ziet hij ook wel dat dit goed gaat komen. We zijn in de 78e minuut als Hollander fantastisch doorkopt op een uittrap van keeper Jessie Molenaar. Joey Carolina kan op de OSV-doelman aflopen en schitterend binnen schuiven. Hoewel OSV weigert op te geven, is de echte wil er bij de Amsterdammers wel af. Anneese wisselt nog enkele spelers en rekt daarmee wat tijd. De buit is binnen voor de Vijfhuizenaren die nu met 9 punten uit 3 wedstrijden aan kop gaan in de strijd om de laatste periodetitel. Het lijkt erop alsof het elftal eindelijk in de gaten heeft dat er nog een prijs te halen valt dit seizoen.