Samen bidden voor de vrede

29 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Vertegenwoordigers van onder andere de rooms katholieke kerk, de Protestantse Gemeente Hoofddorp en de Doopsgezinde gemeente hebben op Goede Vrijdag een bezoek gebracht aan de Ar-Rahmanmoskee in Hoofddorp. Belangrijkste doel: samen bidden voor de vrede.

De bezoekers gaven hiermee gehoor aan de oproep van de Raad van Marokkaanse Moskeeën om samen in gebed stil te staan bij de aanslagen van de afgelopen periode. Goede Vrijdag is een van de zeldzame vrijdagen in het jaar waarop niet alleen moslims naar hun gebedshuis gaan, maar er in kerken ook vieringen worden gehouden.

De landelijke Raad van Kerken heeft deze oproep vervolgens ondersteund en doorgegeven aan de plaatselijke geloofsgemeenschappen van de aangesloten kerken.

Het resultaat in Hoofddorp was dat ruim tien personen zich bij de moskee voor het middaggebed meldden. Onder hen vijf voorgangers van verschillende geloofsgemeenschappen. Hun gezamenlijke motivatie om aanwezig te zijn: geloof moet mensen verbinden en mag nooit een voorwendsel zijn voor het plegen van geweld.

De imam liet in zijn gebed weten (het toepassen van) geweld onacceptabel te vinden om anderen een mening op te dringen.

De algemene oproep voor gezamenlijk gebed is terug te vinden op www.raadvankerken.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie