Bijzondere ode aan Jeroen Bosch in De Meerse!

29 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Nederland herdenkt in 2016 de 500ste sterfdag van de befaamde schilder Jeroen Bosch. Als zoon van een kunstschilder liet Eric Vaarzon Morel zich inspireren door het werk van deze magisch-realistische meester. In 'APOCALYPS' brengt hij op zijn geheel eigen artistieke wijze de toptalenten sopraan Claron McFadden, flamencodanseres Raquela Soblechero, acteur David Lucieer en saxofonist Miguel Martinez samen. Ze excelleren in een ode aan de toen vooruitstrevende, en nu nog altijd springlevende surrealist Jeroen Bosch. Op wonderschone wijze interpreteren zij 'Het Laatste Oordeel', een van de beroemdste werken van de grootmeester. Duisternis, satire en veel Spaanse muziek, zang en dans komen samen in dit bijzondere muziektheaterstuk. 'APOCALYPS - Het mysterie Jeroen Bosch (El Bosco)' is op woensdag 13 april om 20:15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Eric Vaarzon Morel, achterkleinzoon van kunstschilder Willem Vaarzon Morel is een Nederlandse flamencogitarist. Hij kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Pena, op het zevende Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement vertrok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje waar hij twee jaar woonde en werkte. In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater-en concertpodia. Nadat Vaarzon Morel met zijn eigen band Chanela zijn naam als gitarist had gevestigd, werkte hij met uiteenlopende artiesten samen. Hij laat zich voor zijn theaterprogramma's veelal inspireren door het werk van kunstenaars door de eeuwen heen. Naast zijn werk als flamencogitarist is Vaarzon Morel ook werkzaam als hoofd- en bijvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

De Meerse grote zaal

Woensdag 13 april - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor ' APOCALYPS - Het mysterie Jeroen Bosch (El Bosco)'zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie