Schubert en Shaffy herleven in Het Oude Raadhuis

29 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

De Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828) en de Nederlandse zanger Ramses Shaffy (1933-2009) zijn opgegroeid in een andere wereld en tijd, maar hebben verrassende gelijkenissen. Met zijn warme, volle stem en bijgestaan door Jeroen Sarphati op piano, neemt Daniël Vecht u mee in de wereld van deze twee iconen. Vecht kruipt in de huid van Shaffy en Sarphati in die van Schubert in een voorstelling die de grens opzoekt tussen concert en theater, tussen klassiek en pop, tussen discipline en verlangen. In een hoopvol concertprogramma laten ze zien dat de jong gestorven componist en de Amsterdamse zanger verwante zielen zijn: door hun muziek wisten ze persoonlijk lijden en verdriet te overstijgen. 'Schubert en Shaffy' is op zondag 10 april om 12:00 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Daniël Vecht is klassiek zanger. Hij studeerde Jazz en Pop-zang aan het conservatorium vanNewcastle-upon-Tyne in Engeland. Van jongs af aan was zijn leven nauw verbonden met muziek en taal. Op zijn vijfde speelde hij al viool en op elfjarige leeftijd soleerde hij bij het Haags Jeugdorkest. Jeroen Sarphati studeerde Piano en Liedbegeleiding aan het Amsterdams Conservatorium. In 1997 en 2001 was hij winnaar van de Vriendenkrans van het Concertgebouw, een prijs die wordt uitgereikt aan veelbelovende jonge musici. Hij gaf recitals in belangrijke zalen als de Beurs van Berlage, de Brusselse Muntschouwburg en de Hermitage in St. Petersburg. Sarphati is veelgevraagd pianist, begeleider bij vocalisten en festivalpianist.

Het Oude Raadhuis

Zondag 10 april - 12:00 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Schubert en Shaffy' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie