D66 wil extra verbindingen over Ringvaart voor 'tweelingendorpen'

31 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP D66 pleit voor extra verbindingen over of onder de Ringvaart bij de zogeheten tweelingdorpen Zwaanshoek, Beinsdorp en Lisserbroek. Deze moeten de bereikbaarheid naar dorpen aan de andere kant van de Ringvaart, Bennebroek, Hillegom en Lisse, verbeteren. D66 komt donderdag tijdens de raadsvergadering met een motie.

Zoals bekend zijn er plannen voor grootschalige nieuwbouw voor Cruquius, Zwaanshoek, Beinsdorp en Lisserbroek in het westen van Haarlemmermeer. Er zijn vooralsnog geen nieuwe voorzieningen gepland. Daarom is de verwachting dat veel nieuwe inwoners van de dorpen gebruik gaan maken van de voorzieningen aan de overkant, zoals scholen, sportverenigingen, culturele- en welzijnsinstellingen. Ook voor de middenstand in genoemde dorpen kan de nieuwbouw een impuls betekenen.

De D66'ers in Haarlemmermeer, Hillegom, Bloemendaal en Lisse hebben zich samen beraden op de invulling van de tweelingdorpen en de bouwplannen. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat het van belang is dat de lokale bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer wordt verbeterd door extra verbindingen over of onder de Ringvaart. De Democraten vinden daarbij dat benutting van bestaande wegen als de Weerlaan en de N207 de voorkeur heeft boven een eventuele aanleg van de Duinpolderweg.

In de motie die D66 ook indient in de gemeenten Bloemendaal, Hillegom en Lisse benadrukt de partij ook dat de inwoners meer betrokken moeten worden bij de uitwerking van de plannen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie