Febo

31 maart 2016 om 00:00 Nieuws

Iederéén vertelt dezer dagen zijn persoonlijke Cruijff-verhaal, dus doe ik het dan óók maar. Ik was zo'n groot fan van hem dat ik zelfs ooit een jaar voor Feyenoord ben geweest. Het originele shirt met 'Gouden Gids' erop (geborduurd, niet gedrukt) ligt nog in mijn kast.

Als zo'n icoon overlijdt, flitst er van alles door je heen. De stem van mijn vader - reeds lang overleden - zweeft op zulke momenten in m'n oren rond. Ik zou een lang verhaal kunnen vertellen over die grijze namiddag dat Cruijff mij vergat te ontdekken, op dat kleddernatte Voorland naast De Meer. Of iets kunnen schrijven over de plaatselijke videotheek, die toen zó weinig keuze in VCC-videobanden had dat je als jongen uit 1972 minstens 2x per jaar het depressief stemmende einde van het WK '74 herbeleefde.

Maar ik neem u mee terug naar 1982, op dat bomvolle Marktplein in Hoofddorp waar Hij aanwezig was om de Febo te openen en gele plastic ballen en handtekeningen uit te delen. Ik bedoel maar te zeggen: zonder Hem hadden we hier nog niet eens een Febo gehad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie