Muziek van de 'Baltische Zielen' in De Meerse

4 april 2016 om 00:00 Ondernemend

In zijn omvangrijke non-fictie boek 'Baltische Zielen' beschrijft Jan Brokken, schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie, de geschiedenis van Estland, Letland, Litouwen en Oostelijk Pruisen aan de hand van vijftien families. Families, die beroemdheden voortbrachten of gewone stervelingen, die meegesleurd werden door de maalstroom van opstanden, revoluties en oorlogen. Zonder hun muziek zouden zij ten onder zijn gegaan want de Baltische Staten zijn echte muzieklanden. 'Baltische Zielen' is een concertlezing door Jan Brokken, Marcel Worms (piano) en Ursula Schoch (viool), waarin de tekst en muziek elkaar prachtig versterken. Zij spelen onder andere werken van Arvo Pärt, Pëteris Vasks en George Gershwin. 'Baltische Zielen' is te zien op donderdag 21 april om 20:30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

Jan Brokken (1949) debuteerde in 1984 met het boek 'De provincie' en schreef hierna onder andere 'De regenvogel', 'De blinde passagier' en 'De droevige kampioen'. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Op deze manier heeft hij als schrijver ook internationale faam verworven. In 1988 won hij de Lucy en B.W. van der Hoogtprijs, een aanmoedigingsprijs voor literatuur. Voor Trouw schreef hij reportages en voor HP/De Tijd hield hij interviews en maakte hij portretten die zo markant waren dat ze gebundeld werden. Marcel Worms is een Nederlands pianist, gespecialiseerd in kamermuziek. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Samen met violiste Ursula Schoch vormt hij sinds 2006 een muzikaal duo. Schoch studeerde viool en kamermuziek aan de Musikhochschule in Keulen.

De Meerse kleine zaal

Donderdag 21 april - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor het 'Baltische Zielen' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie