Wethouder bij beroepenmarkt voor groep 8 Immanuelschool

10 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT Des te eerder je weet wat je wilt worden, des te beter. Daarom mochten leerlingen van groep 8 van de Immanuelschool vrijdagmiddag drie keer dertig minuten lang kennismaken met diverse beroepen. Eén van de sprekers was Ap Reinders die al op 9-jarige leeftijd wist wat hij wilde worden: econoom. Deze maand is hij exact twee jaar wethouder.

Het valt niet mee om al op je 11e of 12e aan te geven wat je later wilt worden. En 'dus' de juiste keuze te maken voor het vervolgonderwijs na de basisschool. Maar toch wordt wel iets van een keuze van je verwacht. Want wordt het iets technisch, de zorg, of iets met muziek?

Om daar enigszins de helpende hand in te bieden, verzorgde de Immanuelschool afgelopen vrijdag een heuse beroepenmarkt voor hun leerlingen die nu in groep 8 zitten en over een aantal maanden de grote stap maken naar het voortgezet onderwijs. De verhalen kwamen van ouders die 's middags kwamen vertellen over hun beroep. Maar ook wethouder Ap Reinders was van de partij.

Hij wist al op heel jonge leeftijd wat hij wilde worden, koos op basis daarvan doelbewust zijn opleidingsrichting en vond een baan in het door hem gewenste werkgebied: de economie. Na zijn wethouderschap zal hij daar zeker in terugkeren.

Zoveel duidelijkheid hebben Lars en Sanne (12 en bijna 12) nog niet. "We gaan vanmiddag naar drie mensen luisteren. We wachten het wel af", lieten beiden weten net voordat ze met de wethouder op de foto gingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie