Zorgen D66 over bijna-botsing met drone bij Schiphol

11 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van D66 maakt zich zorgen over een incident met een drone op 1 april rond de luchthaven Schiphol. Raadslid Pablo Meegdes heeft namens zijn partij schriftelijke vragen gesteld aan het college over het incident.

Op 1 april vloog er een drone rakelings langs drie vliegtuigen vlak voordat ze gingen landen op Schiphol. De Luchtverkeersleiding Nederland heeft melding gemaakt van de bijna-botsing.

D66-raadslid Pablo Meegdes:"Wij maken ons zorgen over het feit dat er met drones wordt gevlogen rond Schiphol en willen daarom weten welke maatregelen naar aanleiding van dit incident worden genomen. Daarnaast vragen wij het college om inwoners beter te informeren over de regels met het vliegen van drones rond Schiphol. Dat is namelijk verboden." Ook de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft gepleit voor betere voorlichting.

Ook is D66 benieuwd of er meer van dit soorten incidenten met drones zijn geweest.

Volgens de partij behoort geofencing behoort tot de mogelijkheden. Dit is een softwarematige beperking die ervoor moet zorgen dat drones niet kunnen opstijgen in de buurt van vliegvelden. De fractie van D66 is van mening dat aanvaring met een drone ernstige gevolgen kan hebben voor het vliegverkeer nabij Schiphol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie