Schipholweg is weer recht

11 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BADHOEVEDORP Vandaag heeft Rijkswaterstaat de zogeheten 'halfronde onderdoorgang' van de Schipholweg opengesteld voor het verkeer. Ook ter hoogte van het bedrijventerrein De Schuilhoeve hoeft het verkeer zich niet langer in bochten te wringen.

Precies een week eerder werd de verdiepte onderdoorgang van de Schipholweg onder de nieuwe A9 al in gebruik genomen. Nu de omvangrijke werkzaamheden zijn voltooid en deze beide projecten opgeleverd zijn hoeft het verkeer niet langer gebruik te maken van de omleidingen. De Schipholweg is weer een rechte weg geworden.

Als alles volgens het draaiboek verloopt is de omlegging van de A9 zuidelijk om Badhoevedorp heen in 2018 klaar. Maar eerder al wordt een gedeelte van de nieuwe weg opengesteld: komende zomer kunnen automobilisten vanuit de richting Haarlem over de nieuwe A9 en de nieuwe verbindingsboog naar de A4 richting Amsterdam rijden. Voor wie een poosje niet in de buurt is geweest is het bijna niet voor te stellen dat het omleggen van de A9 in november 2013 van start is gegaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie