'The Cyclic Night Show' in De Meerse

12 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

1721 Fusion Ensemble is een quintet van internationale topmusici en podiumartiesten. Hun muziekprogramma "The Cyclic Night" is een uitdagende mix van oude en nieuwe muziek, van de zeventiende-eeuwse barok (met onder andere Bach en Händel), via de tango tot originele, eigentijdse muziek. Deze muzikale cross-over wordt bijgestaan met atmosferische live video-art. Het muzikale programma en de video art (gefilmd in de straten van de Oude Stad van Jaffa en Tel Aviv) zijn geïnspireerd door de atmosferische sfeer van een volle maan tijdens de nacht. Het concert in Schouwburg De Meerse zal het laatste optreden zijn van de lentetour in Nederland. Tijdens dit concert zal, met het elektronische Ensemble en de video-art, de nieuwe versie te horen zijn. Het 1721 Project boekte ondanks haar korte bestaan al internationaal succes. Hoog tijd om Nederland kennis te laten maken met deze spectaculaire productie! 'The Cyclic Night Show' is te zien op vrijdag 29 april om 20:30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

'The Cyclic Night Show' is een bijzonder tango-concert met een verhaallijn en een plot. Het verhaal volgt twee personages van zonsondergang tot aan de dageraad gedurende een zogenaamde 'white night', een nacht waarin het door de volle maan nooit helemaal donker wordt. Centrale thema's zijn: fantasie, inspiratie & liefde. 'The Cyclic Night Show' is een unieke belevenis waarin het publiek wordt getrakteerd op een opwindend en verrijkend nachtelijk avontuur. 1721 Fusion Ensemble tourde in haar korte bestaan onder andere al in Singapore, Israël en Frankrijk.

1721 Fusion Ensemble werd in 2012 opgericht door de Israëlische zussen Nuphar Fey (piano) en Telalit Charsky (cello). De groep bestaat verder uit de Argentijnse meesterbandoneonist Victor Villena, contrabassist JR Da Conceicao en video-artist Harel Ben-Nun.

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 29 april - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor het 'The Cyclic Night Show' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie