Wethouder Elzakalai met handelsmissie naar Japan

12 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken gaat volgende maand een week lang met een handelsmissie naar Japan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

De reis naar Japan is van 22 tot 29 mei. De handelsmissie wordt gehouden op initiatief van de metropoolregio Amsterdam. Het thema van de reis is logistiek. Wethouder Elzakalai heeft de leiding van de missie.

Volgens het college zijn Japanse bedrijven voor Haarlemmermeer een zeer belangrijke doelgroep om aan zich te binden en nieuwe investeringen te verwerven. Japan neemt al lange tijd de tweede plek in op het gebied van aantal buitenlandse vestigingen en werkgelegenheid in Haarlemmermeer. De Nederlandse delegatie bezoekt van die vestigingen enkele moederbedrijven in Japan. Ook gaan de Nederlanders op bezoek bij een speciale terminal van het vliegveld van Yamato.

Wethouder Elzakalai voert ook nog het woord tijdens een seminar. De kosten van de reis worden volledig betaald door Amsterdam in Business, het samenwerkingsverband tussen de gemeenten uit de metropoolregio.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie