Jeugdvereniging Don Bosco Halfweg viert 60-jarig jubileum

12 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Halfweg, De maand april is dit jaar een wel heel bijzondere voor Don Bosco uit Halfweg. Zij vieren namelijk het 60-jarig jubileum van de vrijwillige jeugdvereniging.

Het feest is voornamelijk bedoeld voor de 150 jeugdige leden en de groep van 50 vaste medewerkers van de vereniging. Zo vertelt jubileumorganisator Marissa Blom: "Dit is een jubileum waar Don Bosco als vereniging, maar ook ieder lid, best trots op mag zijn. Het leek ons dan ook een goed idee met dit jubileum juist deze groepen in het zonnetje te zetten".

Voor de jongste groepen; de Minioren, Puppies en Vrijbuiters is een uitje naar de Linnaeushof georganiseerd. De oudste groepen; Spelbrekers, Middenmoten en Oudsten brengen op hun beurt een bezoek aan het Tikibad. "Wij wilden als organisatie echt zorgen voor een WOW moment bij de kinderen. De beide uitjes zijn een unicum voor Don Bosco Halfweg, maar een jubileum van 60 jaar is dan ook wel heel bijzonder" aldus Stan van Geilswijk, medeorganisator van het weekend.

Ook de groep met leiding wordt tijdens dit weekend een warm hart toegedragen. Van 's middags tot 's avonds laat zullen zij een dag vol van plezier en zonder zorgen gaan beleven. Wat er die dag precies op de planning staat laat de organisatie nog niet los, maar ze beloven er een spektakel van te maken. "Hoewel de kinderen bij Don Bosco Halfweg altijd op de eerste plek komen, zou de vereniging niet kunnen bestaan zonder zijn vrijwillige leiding en medewerkers. Dit beseffen wij ons maar al te goed en daarom hebben wij 'de leidersverwendag' in het leven geroepen" zo vertelt Mascha de Lange, eindverantwoordelijke voor deze dag.

De financiering van het 60-jarig bestaan weekend is mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de jaarlijkse oliebollenactie. Daar werden dit jaar zo'n 4000 oliebollen verkocht door de kinderen en op 31 december afgebakken door de leiding.

Meer informatie over het 60-jarig jubileum van Don Bosco halfweg, of over de vereniging zelf, is te vinden op www.don-bosco.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie