Culinaire ode aan de tulp

14 april 2016 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN Terwijl in Limburg binnenkort de asperge centraal staat gaat Haarlemmermeer met zijn vele bloeiende bollenvelden een culinaire ode brengen aan de tulp.

'Tafelen tussen de tulpen' is de naam van een nieuw evenement dat  bollenkweker Rob van Haaster heeft bedacht en dat hij samen met Radboud en Ubavka Bos van restaurant 't Fort ten uitvoer gaat brengen. Vanaf donderdag 21 april vier avonden genieten van het uitzicht over bloeiende bollenvelden en van een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement en sfeervolle muziek vanuit een tent die op de rand staat van tulpenvelden. De bloemenpracht moet tijdens het evenement op z'n mooist zijn, is de inschatting van Rob van Haaster die samen met zijn broer Jacques in Haarlemmermeer en ook daarbuiten bloembollen en snijhyacinten kweekt. Tijdens het succesvolle Vijfhuizen Culinair vorig jaar kwam Rob van Haaster op het idee voor dit evenement dat de fraaie naam 'Tafelen tussen de tulpen' kreeg. Een culinaire ode aan de tulp- in het buitenland direct geassocieerd met ons land - moet het worden.

Het is de bedoeling dat in gerechten 'iets' van een tulp wordt verwerkt. "Maar dat laat ik graag aan de deskundigen over. Daar heb ik geen verstand van", lacht Rob. Deskundig is hij wél als het om bollen gaat en tijdens het tafelen zal hij het een en ander over tulpen vertellen.

In de tent aan de Spieringweg 635 kunnen van 21 tot en met 24 april elke avond vijftig mensen dineren tussen de tulpen. Voor meer informatie en reserveren kan men bellen: 06- 2499 8104 of mailen naar: info@fortrestaurant.nl. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie