Matige derby SCW-VVC onbeslist

30 april 2016 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT VVC-trainer Rini van Roon had het al zien aankomen: "Het lag in de lijn der verwachtingen. We waren al verzekerd van nacompetitie. Ik voelde zo'n soort wedstrijd aankomen. Ach, het is een cliché, 't is maar een spelletje." Van Roon doelt hiermee op de onderbreking van de wedstrijd vanwege een zeer ernstige situatie op het naastgelegen kunstgrasveld, waar een wedstrijd van de SCW veteranen plaatsvond.

Een Rijsenhoutse speler werd getroffen door een hartstilstand. Twee spelers van de tegenpartij (beiden arts) reanimeerden de speler. Een speler nam een sprint naar de bestuurskamer en bracht de AED defibrillator naar de spelers/artsen. Zo werd een leven gered. Ondertussen kwamen twee politieauto's, twee ambulances en een brandweerauto met gillende sirenes dwars door het publiek naar het tweede veld. Scheidsrechter Peetoom legde op dat moment in de 21e minuut de wedstrijd op het hoofdveld stil. Bezorgd en onder de indruk bleven spelers en begeleiding buiten de kleedkamer wachten.

Toen na twintig minuten bleek, dat de getroffen speler bij kennis was gebracht en naar het ziekenhuis vervoerd kon worden, werd de derby hervat. Bij de supporters van beide verenigingen zag je iets relativerends na deze hervatting. In het veld kwamen de oerkrachten weer snel terug. De stevige vrije verdediger van SCW, Nick Gerber deelde Donny van Zandwijk een stevige schouderduw uit, die tot schrik van menig toeschouwer dwars door een reclamebord ging.

Scheidsrechter Peetoom : "Ik wilde de speler met geel bestraffen, maar toen hij ook nog ontoelaatbaar verbaal tegen de grensrechter tekeerging, gaf ik hem direct rood." VVC grensrechter Van Rooijen kreeg bij dit voorval eveneens de rode kaart te zien, omdat hij te emotioneel reageerde. In de 58e minuut komt het SCW tiental toch verrassend op een 1-0 voorsprong. Een schot van Marcel Hofman wordt door aanvoerder Marco Cloos in de zestien met de hand beroerd. Rolf Boesveld laat keeper Wesseling kansloos;1-0. Cloos kan na deze tweede gele kaart vertrekken. Hoewel het tempo erg laag blijft, gaat VVC het laatste half uur beter voetballen. Een kwartier voor tijd biedt de ingevallen Broxterman een niet te missen kans aan Martens. De trefzekere spits, die deze middag niet goed in de wedstrijd zit, brengt daarmee de eindstand op 1-1. SCW- trainer

Edwin Van Maas: " We zijn gelukkig veilig. 't Is een raar seizoen, waarin we in het middengedeelte acht overwinningen op rij boekten. Verder was het allemaal erg wisselvallig en waar spelers vaak andere prioriteiten hadden."